Prymat Przyprawa do dań z makaronu i kuchni włoskiej 20 g
Marki:
1,99 zł
99,50 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135015158
Opis produktu: Warto wiedzieć
Nasza przyprawa nadaje potrawom śródziemnomorski charakter. Doskonale uzupełni smak zapiekanek makaronowych oraz sosów na bazie śmietany, pomidorów i grzybów. Jest niezastąpiona m.in. do penne ze szpinakiem, spaghetti carbonara oraz pappardelle z grzybami leśnymi.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
sól
bazylia
czosnek
cebula
papryka słodka
oregano
cukier
tymianek
natka pietruszki
pieprz czarny
chili
cząber
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
sól
bazylia
czosnek
cebula
papryka słodka
oregano
cukier
tymianek
natka pietruszki
pieprz czarny
chili
cząber
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
w 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 920 kJ / 218 kcal |
Tłuszcz | 2,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 36 g |
w tym cukry | 20 g |
Białko | 9,0 g |
Sól | 34,1 g |
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Zapiekany makaron ze szpinakiem 4 porcje, 45 minut Składniki: - 300 g makaronu penne, - 200 g świeżych boczniaków, - 500 g świeżego, umytego szpinaku, - 6 suszonych pomidorów w oleju, - 2 czerwone cebule, - 2 ząbki czosnku, - 100 ml śmietany 36%, - 100 g sera żółtego, - 3 łyżki masła, - 4 łyżki oliwy z oliwek, - olej rzepakowy, - szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat, - 3 łyżki Przyprawy do dań z makaronu Prymat, - 1/2 łyżeczki Pieprzu białego mielonego Prymat, - do smaku: Sól ziołowa Prymat. Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie. Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Pokrojone w piórka cebule i przeciśnięty przez praskę czosnek zeszklić na oliwie. Dodać szpinak i pokrojone w paski suszone pomidory. Pokrojone w plastry boczniaki podsmażyć osobno na oleju, doprawić solą, dodać do szpinaku i wymieszać. Śmietanę połączyć ze startym serem (niewielką ilość odłożyć do posypania), doprawić do smaku gałką muszkatołową, białym pieprzem oraz przyprawą do dań z makaronu. W dużym naczyniu połączyć makaron z przygotowanymi składnikami, wlać śmietanę z serem i wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać pozostałym serem i przykryć. Piec przez 30 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa do dań z makaronu i kuchni włoskiej - kompozycja suszonych przypraw i ziół.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Zapiekany makaron ze szpinakiem 4 porcje, 45 minut Składniki: - 300 g makaronu penne, - 200 g świeżych boczniaków, - 500 g świeżego, umytego szpinaku, - 6 suszonych pomidorów w oleju, - 2 czerwone cebule, - 2 ząbki czosnku, - 100 ml śmietany 36%, - 100 g sera żółtego, - 3 łyżki masła, - 4 łyżki oliwy z oliwek, - olej rzepakowy, - szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat, - 3 łyżki Przyprawy do dań z makaronu Prymat, - 1/2 łyżeczki Pieprzu białego mielonego Prymat, - do smaku: Sól ziołowa Prymat. Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie. Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Pokrojone w piórka cebule i przeciśnięty przez praskę czosnek zeszklić na oliwie. Dodać szpinak i pokrojone w paski suszone pomidory. Pokrojone w plastry boczniaki podsmażyć osobno na oleju, doprawić solą, dodać do szpinaku i wymieszać. Śmietanę połączyć ze startym serem (niewielką ilość odłożyć do posypania), doprawić do smaku gałką muszkatołową, białym pieprzem oraz przyprawą do dań z makaronu. W dużym naczyniu połączyć makaron z przygotowanymi składnikami, wlać śmietanę z serem i wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać pozostałym serem i przykryć. Piec przez 30 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa do dań z makaronu i kuchni włoskiej - kompozycja suszonych przypraw i ziół.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g